Om mig


 

Mit navn er Nikolaj Grundtvig, jeg er 37år og har fotograferet de sidste 14 år

Jeg har altid boet på Fyn og er vokset op omkring Odense. 

I August 2011 købte jeg, sammen med min kone, et hus Odense SØ hvor jeg fik indrettet mit studie i kælderen. Idag bor vi lidt undenfor Odense og min studie ligger nu i Lindved(tæt ved motorvejen).

Min kone er ved årskiftet kommet med i mit firma. Hun hjælper mig med det administrative, men mest spændende er det at hun også kommer til at fotografere for mig i 2020. Hun vil som udgangspunkt fotografere gravide udenfor studiet da hun har god erfaring med at tage billeder i naturen med brug af naturligt lys. Jeg har personligt lært hende op igennem mange år(hvor hun har fotograferet i fritiden). 

Jeg fik min studentereksamen i 2003 og er efterfølgende uddannet Multimediedesigner.
Jeg har i mange år arbejdet i webbranchen hvor jeg har arbejdet med hjemmesider og grafik til hverdag. 

Jeg sætter stor pris på min familie og bruger meget af min tid sammen med min kone og vores to døtre (Ella og Nora) når jeg ikke er på arbjede. 

Fra første gang jeg stod med et spejlrefleks kamera i hånden stod det klar at det var mennesker jeg syntes det var spændende at fotografere. Tanken om at fange personlighed og portrættere folk var det der tiltalte mig. 

 

Min stil

Forskellige aldre og mennesker kræver forskellige tankesæt og især børn kræver at man fotografere dem på deres præmisser. 

Min fotografiske stil handler meget om at skabe rammerne der får det bedste frem i dem foran kameraet. Det nytter ikke noget at placere et meget livligt barn på en stol med en meget afmålt og tilpasset lys-sætning da der er en stor chance for at barnet vil rejse sig og begynde at lave alt mulig andet.

Det handler om at få belyst barnet på bedst mulig måde og på samme tid sørge for at lysopsætningen er så fleksibel at barnets pludselig påfund kan blive fanget uden større ændringer og besvær. 
Jeg foretrækker billeder med et stykke legetøj og børn der hopper og springer fremfor billeder af et barn der keder sig og vil hjem.  

For billeder af voksne forholder dig sig helt anderledes da der er tid til at skabe lige nøjagtig den lyssætning der får det bedste ud af modellen foran kameraet. 

Denne forskellighed og krav om at være klar til at tilpasse sig situationen syntes jeg både er spændende og sjov.